• Home
  • Karijerni centar

Karijerni centar

Kancelarija za mlade Leskovac, u saradnji sa projektom Podsticanje zapošljavanja mladih (GIZ YEP) uspostavila je servis za mlade Karijerni info centar.

Karijerni info centar je servis karijernog informisanja koji pruža usluge vršnjačkog karijernog vođenja i savetovanja mladima sa ciljem da doprinese povećanju zapošljivosti mladih ali i dugoročnom rešavanju problema nezaposlenosti mladih. 

Usluge za mlade iz oblasti karijernog vođenja i savetovanja obuhvataju niz aktivnosti kojima se mladi osposobljavaju da identifikuju sopstvene sposobnosti i kompetencije, potrebe, interesovanja i vrednosti, da se suoče sa realnim mogućnostima i ponudama na tržištu rada, da prikupe ključne informacije o različitim zanimanjima i obrazovanju, da isprobaju razne poslove, uporede svoje želje sa saznanjima koja su stekli o određenim poslovima, te u odnosu na realne uslove, okolnosti i prilike na tržištu rada donesu odluku o svojoj karijeri.

Usluge koje pruža Karijerni info centar:

1. Vršnjačko karijerno informisanje 

2. Realni susreti sa svetom rada 

3. Radionice vršnjačkog karijernog vođenja i savetovanja i upravljanja karijerom 

4. Radionice za aktivno traženje posla

5. Stručna praksa za studente/kinje 

Ako želiš da saznaš više o tome kako i u kojim terminima možeš koristiti usluge koje pruža KIC kontaktiraj nas na 065/811-6033.

Ako želiš da se priključiš našem timu klikni OVDE.

 

 

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i predstavlja most između mladih s jedne strane, lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i resornog ministarstva s druge strane.