• Home
  • Vesti
  • Održan sedmi turnir u rukometu na pesku

Održan sedmi turnir u rukometu na pesku

Na otvorenim terenima SRC „Dubočice“ je održan turnir u rukometu na pesku, sedmi po redu, u organizaciji Кancelarije za mlade, Odbora za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti i Sekcije rukometnih sudija i kontrolora grada Leskovca.

Na otvaranju turnira u ime lokalne samouprave grada Leskovca obratio se Andrija Atanasković, član Gradskog veća. 

„Zbog samog ambijenta na kome se igra, terena, pravila, rukomet na pesku privlači veliki broj gledalaca i zato je postao deo programa Olimpijskih igara za 2024. godinu. Кoliko grad Leskovac neguje sport pokazuje to što skoro svakog dana imamo odrđene sportske manifestacije i događaje. Ove godine za projektno finansiranje sportskih klubova izdvaja rekordnih 125 miliona dinara, i još dodatnih 144 miliona za funkcionisanje SRC „Dubočica“. Ono čime se grad Leskovac posebno ponosi je potpuno besplatno korišćenje sale i otvorenih terena ovog sportskog centra od strane svih klubova koji su na projektnom finansiranju“, naveo je Atanasković.

Miloš Radojičić, organizator turnira, zahvalio se gradu Leskovcu na čelu sa gradonačelnikom Cvetanovićem zbog organizovanja jednog ovakvog turnira. On je istakao da je ovo jedini turnir u rukometu na pesku južno od Beograda i jedini turnir na kome su obezbeđene nagrade za najuspešnije – prva nagrada u iznosi od 40.000 dinara, druga 30.000, a treća 20.000 dinara u obe konkurencije. Na turniru učestvuje deset ekipa iz Srbije – šest muških i četiri ženske, uglavnom iz omladinskih selekcija i mlađih kategorija, a cilj je da se afirmiše rukomet kao sport i rukomet na pesku.

Grad Leskovac i Kancelarija za mlade su obezbedili nagradni fond u iznosu od 180.000,00 dinara.

Prvo mesto u muškoj konkurenciji je zauzela ekipa "Minjini puleni" Leskovac, drugo "Dubočica 54" Leskovac, a treće "Mladost 2012" iz Niša.

U ženskoj konkurenciji prvo mesto su zauzele rukometašice "Tipličanina" iz Prokuplja, drugo "Lepota" iz Niša, dok je treće mesto zauzela ekipa "Radan" iz Lebana.

Velika pohvala svim učesnicima turnira na fer i sportskoj igri.

 

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i predstavlja most između mladih s jedne strane, lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i resornog ministarstva s druge strane.