• Home
  • Vesti
  • Vukovci se puni utisaka vratili sa nagradne ekskurzije

Vukovci se puni utisaka vratili sa nagradne ekskurzije

Leskovački nosioci diplome „Vuka Кaradžića“ koji su šest dana bili na zasluženu ekskurziju po Srbiji vratili su se u svoj rodni grad puni pozitivnih utisaka, koju osmi put organizuje Grad Leskovac u saradnji sa Кancelarijom za mlade. Za ove namene iz budžeta grada je izdvojeno 4,5 miliona dinara.

Po povratku, za njih je priređen prijem u sedištu grada, a u ime gradonačelnika Leskovca i lokalne samouprave najuspešnijim srednjoškolcima se obratila dr Lidija Dimitrijević, zamenica gradonačelnika Leskovca, koja je istakla:

„Draga deco, budući brucoši, nadam se da je ova ekskurzija ispunila sva vaša očekivanja i da ste se vratili puni pozitivnih utisaka. Zaslužili ste ovaj odmor, čestitam vam na dobrim ocenama i verujem da ćete nastaviti sa vrednim radom, da ćete biti dobri studenti, da ćemo se susretati i nadalje, da ćete biti među stipendistima Fonda za mlade talente.

Ova nagradna ekskurzija, ali i sve što činimo da vam damo vetar u leđa prilikom školovanja, je podrška vašoj mladosti i trudu i nadamo se podsticaj da se nakon završenih studija vratite u Leskovac i unapredite ga svojim znanjem“, zaključila je dr Dimitrijević.

U ime učenika, obratila se Anđela Jovanović, učenica leskovačke Gimnazije. Ona se zahvalila gradu Leskovcu i gradonačelniku Cvetanoviću na ovom putovanju, kao i celom timu koji je bio sa njima u proteklih šest dana.

„Posetili smo neke od najlepših destinacija u Srbiji i mogu da kažem da je svaka od njih ostavila dubok trag u našem srcu, da sa svake od njih možemo izdvojiti nešto što ćemo zauvek pamtiti. Novi Sad, Subotica i Palić su nam pokazali čari sevrnog dela Srbije, a poseta Tršiću, rodnom gradu Vuka Кaradžića, samo nam je još više približila njegov značaj za srpski jezik i kulturu.

Ova ekskurzija ne samo što nam je donela nova znanja, nego smo stekli i nove prijatelje, imali smo priliku da se družimo sa ljudima sličnim sebi i da proširimo svoje vidike. Još jednom hvala na ovom predivnom iskustvu i putovanju koje će nam zauvek ostati u sećanju“, istakla je i dodala da im podrška grada mnogo znači i da ih je inspirisala da nastave dalje, da se još više trude, rastu i doprinose zajednici.

 

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i predstavlja most između mladih s jedne strane, lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i resornog ministarstva s druge strane.